omgeving

Schitterende ligging in het dorp aan doodlopende weg, waar je direct de bossen in loopt (natuurgebied) . Veilige en kindvriendelijke omgeving, met veel faciliteiten in de directe nabijheid, zoals een prachtig wandelgebied, schitterend zwembad, biergarten, midgetgolf, restaurants etc. Op korte afstand bevindt zich een dierentuin, wildpark, pretpark, golfbanen, rodelbaan en klimpark. Vlakbij Prüm, Bitburg en Trier. 
 
Afbeelding invoegen

  Afbeelding invoegen

 Zo'n 15 km van Waxweiler bij het plaatsje Biersdorf ligt de drie kilometer lange Bitburger Stausee. Een fraai stuwmeer met diverse watersportmogelijkheden zoals surfen en waterfietsen.
 
Er zijn vele fietsroutes, zowel voor getrainde als voor minder getrainde fietsers.
Zwemmen kan in het prachtige verwarmde buitenbad van Waxweiler op 300 meter afstand. 
Het zwembad is, afhankelijk van de weersomstandigheden, geopend van juni - oktober. Is het weer iets minder dan kan men terecht in de prachtige overdekte zwembaden van Bitburg of Prüm.
Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 
Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de oudste stad van Duitsland: Trier en andere oude steden in de buurt, zoals Bitburg, Neuerburg, Schönecken en Prüm. Even de grens over kan natuurlijk ook naar de stad Luxemburg of Clervaux en Vianden. Bovendien zijn de steden uitnodigend voor een 'stadsboemel', tuinenbezoek of een 'avondje uit'.
Wildwaterkanoën is onder andere mogelijk op de Irreler Wasserfällen.
 
zwembad        300 m                                  supermarkt                400 m                                           
bakker 400 m uitgestrekt natuurgebied 100 m
restaurants 300 m ski-piste 19 km
survival/klimpark 6 km langlaufloipes 19 km
dierentuin 5 km biergarten  200 m

Wat is het weer in Waxweiler?
Klik hier voor het actuele weerbericht.